FOK! Wat een weer: bewolkt en buien en regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag is het wisselend bewolkt en komen er verspreid over het land enkele lichte buien voor. In de avond wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig. In de middag is de wind in het Waddengebied en op het IJsselmeer tijdelijk krachtig, 6 Bft.

De nacht naar dinsdag begint met opklaringen maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe. Het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De noordwestenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In de tweede helft van dinsdagochtend begint het in het zuidwesten te regenen. Deze regen breidt zich in de loop van de dag oostwaarts uit, maar bereikt het noordoosten waarschijnlijk niet. De regen houdt een groot deel van de dag aan, pas in de avond wordt het van het noorden uit geleidelijk droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De noordwestenwind is matig. In de middag neemt de wind van het zuidwesten uit af naar zwak en komt dan uit richtingen tussen west en noord. In de avond neemt de wind in Zeeland tijdelijk toe naar krachtig tot hard uit noord tot noordwest met windstoten rond 70 km/uur. Elders wordt de wind dan noord tot noordoost en zwak tot matig.

Een besneeuwde Mont Blanc  (Foto: Een vriend van qltel )
Een besneeuwde Mont Blanc (Foto: Een vriend van qltel )


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.