Uitslag PEC Zwolle - Ajax

Ajax komt steeds dichter bij de 35e landstitel. De koploper van de eredivisie won ook de uitwedstrijd bij PEC Zwolle makkelijk. In Zwolle wonnen de Amsterdammers uiteindelijk met 0-2.

Ajax was duidelijk de betere ploeg in Zwolle. Toch kreeg PEC Zwolle de kans op de 1-0. Virgil Misidjan probeerde het vanuit een moeilijke positie, maar zijn schot ging recht op Maarten Stekelenburg. Na dat moment kwam Ajax nooit meer in gevaar en was het wachten op de 0-1 van de Amsterdammers.

Uiteindelijk zou David Neres de eerste goal voor de Amsterdammers. De Braziliaanse buitenspeler opende in de 28ste minuut de scoren en tien minuten later besliste linksback Nicolas Tagliafico nadat hij profiteerde van slecht uitverdedigen van Mustafa Saymak.

In de tweede helft met de nodige wissels werd het vooral heel erg plichtmatig aan beide kanten en zou de 0-2 ook de eindstand zijn. Door het gelijkspel van PSV is de voorsprong inmiddels opgelopen naar acht punten. Daarnaast is het doelsaldo ook stukken beter dan PSV en heeft Ajax ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld.

PEC Zwolle

0 - 2

AFC Ajax

     28' Neres
 38' Tagliafico
 
 Gele kaart: Huiberts, (PEC Zwolle), Haller, (AFC Ajax)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 0
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Mous
v.Polen
Lam
Kersten
Paal
Reijnders
Saymak
Huiberts (Clement/73)
Misidjan (Pherai/64)
Buitink (Tedic/64)
Manuel (v.Duinen/ 73)
  Stekelenburg
Rensch (Klaiber/46)
Schuurs
Martínez
Tagliafico (Ekkelenkamp/68)
Álvarez
Klaassen (Kudus/74)
Gravenberch
Neres (Idrissi/ 46)
Haller
Tadic (Antony/80)