Roglic verspeelt door valpartijen eindwinst Parijs-Nice, Schachmann opnieuw de beste

Primoz Roglic heeft op de laatste dag van Parijs-Nice zijn leidersplaats verspeelt. De Sloveen van Jumbo-Visma die eerder deze week drie etappes wist te winnen kwam in de laatste rit twee keer ten val en verloor in niet al te lastige etappe meer dan drie minuten en verspeelde de eindzege aan Duitser Maximilian Schachmann, die net als vorig jaar de winst pakte in de Franse rittenkoers. Magnus Cort Nielsen won de rit.

De etappe was eerder deze week ingekort naar 92 kilometer en voorafgaand aan de rit leek het een formaliteit te worden voor Primoz Roglic om de eindzege te pakken in Parijs-Nice. De Sloveen kwam echter bedrogen uit en door twee valpartijen, en dan met name door de laatste, verspeelde Roglic de eindzege.

Op dertig kilometer kwam Roglic voor de tweede keer hard ten val. Op dat moment sloegen meerdere ploegen de handen ineen en lieten de Sloveen, ondanks hulp van ploeggenoten, niet meer terugkomen.

De etappewinst ging naar Magnus Cort Nielsen. De Deen van EF Cycling was de snelste van een uitgedunde groep. Hij was te snel voor Christophe Laporte en Pierre Latour. Maximilian Schachmann kwam als tiende over de streep en pakte daarmee de eindzege in Parijs-Nice, voor het Astana-duo Aleksandr Vlasov en Ion Izagirre.