Uitslag FC Utrecht - Vitesse

Vitesse heeft in de Eredivisie goede zaken gedaan door de uitwedstrijd bij FC Utrecht met 1-3 te winnen. Bij de Arnhemmers keerde Riechedly Bazoer na een discliplinaire schorsing terug op het veld. De middenvelder haalde echter het eind van de wedstrijd niet na twee keer een gele kaart te hebben ontvangen.

Vitesse moest Oussama Tannane vanwege een schorsing missen, maar kreeg daarvoor Bazoer terug. De bezoekers kwamen vlak voor rust wel op achterstand door een schot van Gyrano Kerk op aangeven van Bart Ramselaar. Dit was pas het eerste schot dat op doel werd afgevuurd. Toch stond het bij rust 1-1, want Oussama Darfalou knikte een voorzet van Danilo Doekhi binnen.

Na rust hielp Utrecht-doelman Eric Oelschlägel Vitesse in het zadel door een schot van Eliazer Dasa niet onder controle te krijgen en bij de nastoot Darfalou onderuit te halen. De spits faalde vervolgens niet vanaf elf meter. Daarna maakte Maximilian Wittek er van afstand 1-3 van. Utrecht probeerde het nog wel en was via Jeredy Hilterman nog dichtbij een aansluitingstreffer, maar de stand op het bord veranderde niet meer.

FC Utrecht

1 - 3

Vitesse

41' Kerk   44' Darfalou