Uitslag VVV-Venlo - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft in de Eredivisie de Limburgse derby tegen VVV-Venlo met 1-3 gewonnen. Dit ondanks dat de Venlonaren hun topscorer Georgios Giakoumakis na twee duels terug had op het veld. Door deze uitslag heeft VVV concurrent voor plek zestien Willem II nog maar één punt achter zich.

In de eerste helft viel er voor de voetbalkijker weinig opwindends te beleven, behalve toen in de tiende minuut Lisandro Semedo, die aan de aandacht van de spelers van VVV ontsnapte, en Fortuna Sittard op 0-1 zette. Dit door een pass van Mats Seuntjens op waarde te schatten. Tot de rust gebeurde er weinig meer.

Na de pauze ging VVV, met twee frisse krachten erbij, op zoek naar de gelijkmaker en die kwam van Giakoumakis. Hij had twee pogingen nodig om het net te vinden. Fortuna richtte zich, geholpen door VVV-doelman Thorsten Kirschbaum, snel weer op, want de goalie bezorgde de bal bij Seuntjens die vrij uit mocht halen. Snel daarna gooide Ziam Flemming de wedstrijd in het slot: 1-3.

VVV-Venlo

1 - 3

Fortuna Sittard

54' Giakoumakis   10' Semedo