World Cup-finale aerials levert nieuwe winnaars op

In Almaty in Kazachstan is het World Cup-seizoen voor de freestyleskiërs op de aerials afgesloten. Op het gymnastiekonderdeel van het skiën leverde dat een paar dagen na het WK gelijk twee nieuwe World Cup-winnaars op.

Vrouwen
Marion Thenault stond één keer eerder op het podium, maar dit keer deed de 20-jarige Canadese het nog wat beter: met een back-double-full-full en een fraaie landing kwam ze tot 89,88 punten, goed voor haar eerste overwinning. De Russische Liubov Nikitina werd met 86,36 punten tweede, voor de verrassende Kazachse Zhanbota Aldabergenova (84,99). Laura Peel uit Australië eindigde als zesde en schreef daarmee voor het tweede seizoen op rij het eindklassement op haar naam.

Mannen
Pirmin Werner stond tot nu toe twee keer op het podium en daar kwam voor de 21-jarige Zwitser een eerste overwinning bij. Hij toverde een fraaie back-double-full-full-full uit de hoge hoed en werd beloond met 121,72 punten. Landgenoot Nicolas Gygax werd met dezelfde sprong - maar íets minder goed uitgevoerd - tweede met 119,46 punten, voor de Canadees Lewis Irving (113,28). De Russische wereldkampioen Maxim Burov kwam er met plek tien niet aan te pas, maar was na zijn vijf opeenvolgende zeges al zeker van zijn tweede eindzege in het World Cup-klassement.