Uitslag Willem II - sc Heerenveen

Willem II heeft belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. SC Heerenveen werd in Tilburg met 3-1 verslagen en de Tilburgers naderen nu de vijftiende plaats op één punt.

Willem II begon niet goed aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen en de Friezen waren de eerste twintig minuten de betere ploeg. Toch kwamen de Tilburgers onverdiend op voorsprong dankzij een kopbal van Sebastien Holmén. Na de 1-0 werd het minder bij Heerenveen, al kreeg het nog wel een kans op de 1-1 na een goede combinatie tussen Lasse Schöne en Henk Veerman.

Willem II was wel gevaarlijk. Trésor en Vangelis Pavlidis waren voor rust dicht bij de 2-0, alleen slaagden de Tilburgers toen nog niet in om de kansen af te maken. Dat lukte in de tweede helft wel. Eerst kwam Kwasi Wriedt na een voorzet van Che Nunnely voor zijn man en kopte raak, drie minuten later was het Nunney zelf die scoorde nadat Pavlidis de bal er in eerste instantie niet in kreeg.

Vlak voor de 3-0 leek Heerenveen nog wel de aansluitingstreffer te maken. maar was het onduidelijk of de bal de lijn gepasseerd was voordat die via de onderkant van de lat werd weggewerkt. Heerenveen kwam later toch nog wel terug tot 3-1 en kreeg ook kansen op de 3-2, maar Willem II hield stand.

Door de zege is Willem II nu vier wedstrijden achter elkaar ongeslagen en behaalde daarin acht punten. Door de goede reeks van de Tilburgers komen nu VVV en RKC in beeld.

Willem II

3 - 1

sc Heerenveen

 28' Holmén
 55' Wriedt
 58' Nunnely
   73' J. Veerman
 
 Gele kaart: , J.Veerman, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 0
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Muric
Owusu
v.Beek
Holmén
Köhn
Spieringhs
Trésor (Köhlert/60)
Llonch
Nunnely (Saglam/74)
Wriedt
Pavlidis (Smeulers/83)
  Mulder
v.Hecke
Dresevic (Floranus/60)
Bochniewicz
Kaib
v.Bergen
Kongolo (Hajal/60)
Halilovic (Nygren/79)
Schöne
J.Veerman
H.Veerman