Weghorst met goal en assists belangrijk voor Wolfsburg tegen dramatisch Schalke

Het rampseizoen van Schalke 04 kreeg vandaag maar weer eens een nieuw hoofdstuk. VfL Wolfsburg won, mede door een goal en twee assists van spits Wout Weghorst, met 5-0 van de club die laatste staat in de Bundesliga.

Wolfsburg kwam vanmiddag na 32 minuten spelen op voorsprong door een eigen goal van Shkodran Mustafi. Bij rust stond het nog 1-0, maar in de tweede helft ging het hard. Weghorst maakte in de 51ste minuut zelf de 2-0 en gaf vervolgens de assists bij de goals van Bote Baku en Josip Brekalo. Maximilian Philipp maakte in de tachtigste minuut nog 5-0 van voor Wolfsburg. Weghorst staat nu op zestien treffers in de Bundesliga, de helft van de 32 goals van topscorer Robert Lewandowski.  De ploeg is bezig plek drie veilig te stellen in de Bundesliga en daarmee een Champions League-ticket.

Schalke 04 staat kansloos onderaan in de Bundesliga, met slechts tien punten na 25 wedstrijden. Degradatie naar de 2. Bundesliga is nog slechts een kwestie van tijd. Klaas-Jan Huntelaar (37) deed pas tien minuten mee sinds zijn terugkeer in januari en was ook vandaag weer niet van de partij.

FSV Mainz 05 deed in de strijd tegen degradatie goede zaken door met 1-0 te winnen van SC Freiburg door een late goal van de Zweedse spits Robin Quaison. Bayern Munchen won de uitwedstrijd bij Werder Bremen met 1-3. Leon Goretzka, Robert Lewandowski en Serge Gnabry scoorden voor de koploper van de Bundesliga.

Bayern is hard op weg naar de negende titel op rij in Duitsland. De voorsprong op nummer twee RB Leipzig, dat morgen (15.30 uur) thuis tegen nummer vier Eintracht Frankfurt speelt, is vijf punten.