Skiër Odermatt slaat fraaie dubbelslag op reuzenslalom

De beste technische slalomskiërs ter wereld zijn dit weekeinde neergedaald in Slovenië. In Kranjska Gora staan twee World Cup-wedstrijden op het programma, zaterdag werd de reuzenslalom afgewerkt.

Loïc Meillard zette de toon in de eerste run, maar de Fransman Alexis Pinturault zat er maar 0,11 seconden achter. Hij werd gevolgd door de Oostenrijker Stefan Brennsteiner (+0,52), Pinturault's Zwitserse World Cup-concurrent Marco Odermatt (+0,61) en de tweede Fransman, Mathieu Faivre (+0,64). Ook de Zwitser Gino Caviezel (+0,83), Alexander Schmid uit Duitsland (+0,88) en de Kroaat Filip Zubcic (+0,93) bleven nog binnen een seconde van Meillard.

Zubcic pakte in run twee met één honderdste de leiding, Schmid leverde vier posities in. Caviezel verloor 0,19 seconden en daarmee drie plekken, Faivre nam met 0,15 seconden de leiding over. Odermatt maakte grote indruk en ging er nog eens 1,18 seconden onderdoor, Brennsteiner gaf ruim een seconde toe. Pinturault verloor nog net iets meer en kwam achter Brennsteiner op plek drie terecht, met alleen Meillard te gaan.

De Zwitser verloor óók tijd op de geweldige run van Odermatt en werd op 1,06 seconden tweede, vlak voor Brennsteiner en Pinturault. Met zijn zege ging Odermatt ook nog eens voorbij Pinturault naar de leiding in het reuzenslalomklassement, met alleen de World Cup-finale in Lenzerheide nog te gaan.