Ajax met één been in kwartfinales na ruime thuiszege op Young Boys

Ajax heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de kwartfinales van de Europa League. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 3-0 van Young Boys dankzij goals van Davy Klaassen, Dusan Tadic en Brian Brobbey.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd tegen Young Boys. In het eerste kwartier was Ajax drie keer dicht bij het openingsdoelpunt. Na vijf minuten had Antony de beste kans om de Amsterdammers op voorsprong te schieten, maar de rechtsbuiten schoot tegen de keeper op. Later kregen ook nog Ryan Gravenberch en David Neres kansen.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Young Boys wat meer grip op het spel van Ajax, maar zelf kansen creëren deden de Zwitsers niet.

In de tweede helft was Ajax opnieuw de betere ploeg. De Amsterdammers kregen opnieuw vroeg in de helft kansen. Ditmaal met Edson Álvarez, die met een kopbal dicht bij de openingstreffer was, maar de inzet van de Mexicaan werd gekeerd door Guillaume Faivre. Antony schoot vlak daarna net naast.

Waar Ajax in de eerste helft na de openingsfase terugzakte kon de ploeg van Erik ten Hag ditmaal wel doordrukken. Na een combinatie tussen Klaassen en Tadic kwam de bal gelukkig voor de voeten van Klaassen die vervolgens met overtuiging raak schoot.

In het vervolg van de wedstrijd probeerde Ajax door te drukken, terwijl Young Boys de schade wilde beperken. Ajax kreeg wat het verdiende, al kwam de 2-0 ook op een gelukkige manier tot stand. Nadat Nicolás Tagliafico goed onderschepte, werd zijn inzet gekraakt. De bal kwam voor de voeten van Tadic, die vervolgens beheerst in de korte hoek raak schoot.

Met die 2-0 had Ajax al een uitstekende uitgangspositie voor de return in Zwitserland te pakken, maar die werd zelfs nog mooier dankzij de ingevallen Brian Brobbey. De ingevallen spits had vlak na de 2-0 nog de paal geraakt, maar in blessuretijd was het toch weer raak voor de negentienjarige spits. De aanvaller schoot, op aangeven van Ryan Gravenberch, raak en door dit resultaat staat Ajax met één been in de kwartfinale van de Europa League.