Alaphilippe klopt Van der Poel en Van Aert in sprint bergop

Julian Alaphilippe heeft de de tweede rit in Tirreno-Adriatico gewonnen. De wereldkampioen boekte zijn eerste seizoenzege van het jaar. Mathieu van der Poel reed de snelste sprint van het pak, maar de Nederlandse kampioen zat te ver van achter en kwam net te kort voor de zege. Wout van Aert, de leider in de Italiaanse rittenkoers, kwam als derde over de streep.

De tweede etappe was een heuvelachtige etappe over 202 kilometer met een lastige aankomstheuvelop. Vroeg in de etappe ontstond in de beginfase een vroege kopgroep van zes. Het peloton hield de vroege aanvallers altijd onder controle en werden op 35 kilometer van de meet ingerekend.

Op het moment de aanvallers werden gegrepen door het peloton waren er al snel nieuwe aanvallen. Egan Bernal liet zich goed van voren zien, maar de Colombiaan raakte niet weg. Pavel Sivakov, ploeggenoot van Bernal, wist samen met Mikel Landa, Simon Yates en Joao Almeida wel weg te geraken uit het peloton.

Het sterke viertal werkte goed samen, maar hield in de lastige slotfase net geen stand. Almeida plaatste op één kilometer van de finish een ultieme aanval, maar de Portugees werd alsnog bijgehaald dankzij een versnelling van Geraint Thomas. De renner van team Ineos reed het gat dicht, maar het was Julian Alaphilippe die daarvan profiteerde. De wereldkampioen zette zijn sprint op het juiste moment in en pakte zijn eerste seizoenzege van het jaar. Mathieu van der Poel reed de snelste sprint van het peloton, maar hij zat te ver van achter en moest genoegen nemen met een tweede plaats, vlak achter Alaphillipe.