Overwatch krijgt 120fps-modus op Series X|S

Team-based shooter Overwatch heeft afgelopen dinsdag een patch gekregen voor Xbox Series X|S, waarmee de game in 120 frames per seconde te spelen is. Behalve een 120fps-modus zijn er meerdere grafische modi mogelijk gemaakt, zoals een "resolution mode" die zorgt voor 4K bij 60 fps op de Series X en 1440p bij 60 fps op de Series S.

Bij de 120fps-modus wordt er logischerwijs een concessie gedaan op resolutie, zo zal de Series X in die modus een resolutie van 1440p draaien en de Series S op 1080p. Zie het onderstaande overzicht voor alle grafische opties die er met de patch ingebakken zijn. Een voorwaarde om hier überhaupt profijt van te hebben is dat je televisie of monitor 120Hz ondersteunt.

Over een 120fps-modus voor de PlayStation 5-versie van Overwatch is nog niets gezegd. Het is niet de eerste game die een dergelijke verbetering krijgt op Microsofts console waar die van Sony achterblijft. Onder andere Call of Duty: Warzone en Rocket League ondersteunen 120 frames per seconde op de Xbox Series X, waar PlayStation 5 dat niet heeft. Volgens Rocket League-ontwikkelaar Psyonix heeft dit te maken met het feit dat 120fps ondersteunen op PlayStation 5 veel meer werk is dan op de Xbox-tegenhanger. Naar verluidt vereist PS5 een volledige 'native port' terwijl voor de Series X|S het slechts een kleine patch betreft.