Rio de Janeiro wil voetbalstadion hernoemen naar Pelé

Het voetbalstadion "Estádio Jornalista Mário Filho" in Rio de Janeiro krijgt een nieuwe naam ter ere van de Braziliaanse voetballegende Pelé.

In de toekomst zal het stadion, beter bekend onder de naam "Maracanã", "Estádio Edson Arantes do Nascimento - Rei Pelé" heten. Dit is een oprecht eerbetoon aan Pelé (bijnaam van Edson Arantes do Nascimento) die wereldwijd door velen wordt gezien als de beste voetballer aller tijden en enorm veel heeft betekend voor het Braziliaanse voetbal, zei de staatspresident van de staat Rio de Janeiro, Ceciliano, die de hernoeming van het stadion goedkeurde. Volgens de Braziliaanse media moet de gouverneur van Rios, Castro, nog wel akkoord gaan of binnen 15 dagen zijn veto uit spreken.

Onbegrip onder volgers van de vorige naamgenoot
Het hernoemen van het stadion veroorzaakte ophef op social media onder fans en de familie van de vorige naamgever aan het stadion, journalist en schrijver Mário Filho. De nieuwe naam van het stadion is betreurenswaardig en getuigt van barbaarsheid, vertelde de kleinzoon van Filho aan de lokale media. De journalist Filho had het publiek in de toenmalige hoofdstad Rio overtuigd om het nieuwe stadion voor het WK 1950 niet in het afgelegen Jacarepaguá, maar in de wijk Maracanã te bouwen.