Topfavoriet Roglic slaat dubbelslag in Parijs-Nice

Primo¸ Roglič heeft de vierde etappe in Parijs-Nice, met aankomst in Chiroubles, op zijn naam geschreven. De Sloveen was de beste op de ruim zeven kilometer lange slotklim en had aan de meet een voorsprong van twaalf seconden op Maximilian Schachmann, die het sprintje won voor de tweede plaats. Roglic is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Al snel ontstond er een kopgroep van zes renners met daaronder onze landgenoot Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix). Ook Julien Bernard (Trek-Segafredo), Anthony Perez (Cofidis), Fabien Doubey (Total Direct Energie), Jose Rojas (Movistar) en Oliver Naesen (AG2R Citroën Team) maakten deel uit van de vroege vluchters.

Bernard hield het van de kopgroep het langst vol. De Fransman kreeg op de slotklim, van zeven kilometer het gezelschap van Luis Leon Sanchez, maar niet veel later werd de Fransman en de Spanjaard opgeraapt door het eerste deel van het peloton.

Op de slotklim naar Chiroubles liet Roglič zijn klasse zien. De Sloveen van Jumbo-Visma trok op drie kilometer ten aanval. Ion Izagirre kon in eerste instantie nog volgen, maar de Bask moest snel passen bij Roglič. De Sloveense nummer één van de wereld kwam vervolgens solo over de meet en neemt daarbij ook de leiding in het algemeen klassement. Schachmann, de winnaar van vorig jaar, won het sprintje voor de tweede plaats op twaalf seconden van Roglič.