NASCAR-coureur Larson wint en is helemaal terug na controverse

Op de Las Vegas Motor Speedway is alweer de vierde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden. Dat was niet altijd even spannend, maar het leverde wel een mooie winnaar op.

Met Kevin Harvick op poleposition, William Byron ernaast en Kyle Larson met Martin Truex Jr erachter ging de race van start. Chase Elliott nam de leiding richting de competition caution, waar Denny Hamlin tijdens de pitstops de eerste plek pakte.

Een korte caution voor wat troep op de baan bracht Larson naar plek één, maar Elliott nam de leiding terug. In de slotfase van de eerste stage kreeg hij Brad Keselowski langs zich heen en Keselowski won de stage, voor Elliott en Blaney.

Elliott had schade opgelopen en tijdens de caution werd dat 'gerepareerd' met behulp van een fikse hamer. Hamlin nam ondertussen de eerste plek over bij het begin van de tweede stage. Larson reed echter naar de leiding en domineerde de stage, voor Keselowski en Hamlin.

Larson behield de leiding in de pitstraat en begon dus op kop aan de laatste honderd ronden. Al snel ging Elliott in de rondte, maar hij wist grote schade zowaar te ontwijken - wel kwam de caution er weer uit.

Ook na de korte caution was Larson simpelweg de sterkste, alleen Keselowski bleef een beetje in de buurt. Voor de winst was het echtr niet genoeg, die ging met overmacht naar Larson, zijn eerste zege sinds de controverse die ontstond nadat hij een verkeerd woord zei. Keselowski werd tweede, Kyle Busch derde.