Bol sprint naar overtuigende ritwinst in tweede etappe Parijs-Nice

De tweede etappe van Parijs-Nice is gewonnen door Cees Bol. De 25-jarige Nederlandse sprinter van team DSM won met veel machtsvertoon de tweede rit in een massasprint. Hij won voor Mads Pedersen en Michael Matthews. Matthews nam wel de leiderstrui over van Sam Bennett.

De tweede rit in Parijs-Nice was een volledige vlakke etappe, maar mede door de vele open vlaktes in combinatie met de wind werd er een waaierrit verwacht. Ondanks dat enkele ploegen een poging ondernam zou er eigenlijk niks gebeuren in de rit van 188 kilometer.

Doordat de verwachte waaiers uitbleven konden de renners zich voor de tweede dag op rij opmaken voor een massasprint. In die massasprint, die gekenmerkt werd door een valpartij, was Cees Bol de snelste. De 25-jarige Nederlandse sprinter won met overmacht de rit, voor Mads Pedersen. Michael Matthews kwam als derde over de streep en doordat hij onderweg de nodige bonificatieseconden verzamelde nam hij de leiderstrui over van Sam Bennett.

Dinsdag is het een belangrijke dag voor de klassementsrenners. Dan staat namelijk een individuele tijdrit op het programma over 14,4 kilometer.