Uitslag Heracles Almelo - PEC Zwolle

Heracles Almelo heeft het debuut van Bert Konterman als trainer van PEC Zwolle verpest. De Almeloërs wonnen met 2-1 door een goal van Luca de la Torre in blessuretijd.

Bij rust was het nog 0-0 tussen de beide ploegen. Vooral Heracles maakte in de eerste helft aanspraak op de openingstreffer, maar de aanvallers van Heracles konden PEC-doelman Xavier Mous, Vlak voor de rust werd Mous toch gepasseerd, maar de treffer van Noah Fadiga werd door de VAR wegens buitenspel van Ismail Azzaoui geannuleerd.

In de tweede helft kwam Heracles terecht op voorsprong. Vloet schoot beheerst raak op aangeven van Giacomo Quagliata. Lang genieten kon de thuisploeg niet, want Mustafa Saymak maakte een minuut later onverwachts de gelijkmaker. Delano Burgzorg leek Heracles opnieuw op voorsprong te zetten, maar opnieuw greep de VAR in en werd een tweede doelpunt van Heracles afgekeurd.

In de slotfase was PEC dichtbij de 1-2, alleen kon een inzet van invaller Mike van Duinen net van de lijn werden gehaald door Heracles-verdediger Robin Pröpper. In de blessuretijd kreeg Heracles toch recht op wat het verdiende. Luca de la Torre kopte de bal binnen en bezorgde Heracles de drie verdiende punten.

Heracles Almelo

2 - 1

PEC Zwolle

 61' Vloet
 90+2' De la Torre
   63' Saymak
 
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 0
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Fadiga (Breukers/87)
Pröpper (Knoester/87)
Rente
Quagliata
De la Torre
Vloet
Schoofs
Azzaoui (Kutucu/79)
Bakis (Lunding/71)
Burgzorg
  Mous
v.Polen
Lam
Kersten
Paal
Strieder (Nakayama/22)
Saymak (Reijnders/67)
Clement
Misidjan (v.Duinen/80)
Buitink (Ghoochannejhad/ 80)
Manuel (Pherai/80)