Wetsvoorstel VS: 'Winkels mogen alleen genderneutraal verkopen'

De Amerikaanse staat Californië staat onder de Amerikanen bekend als een te ver doorgeslagen progressieve staat. Vele normale inwoners zoeken inmiddels huisvesting in andere staten om aan de extreme grillen van de 'woke'-gemeenschap te ontvluchten. 

Vooral universiteiten zijn een bolwerk geworden van progressieve intolerantie waar tegengeluiden worden weggehoond en andersdenkenden fysiek worden aangevallen, terwijl de monden overlopen van de woorden 'diversiteit' en 'inclusie'.

Frappant genoeg zijn het juist de zwarten en hispanics die de Golden State ontvluchten, omdat zij daar bovengemiddeld in armoede leven. De woorden 'diversiteit' worden flink gebezigd, maar de acties blijven schijnbaar ver achter de realiteit.

Maar! Er is ook goed nieuws uit Californië. Een motie ingediend door, hoe kan het ook anders, Democraten, Evan Low en Christina Garcia gaat weer eens stapje verder. Het zou winkels namelijk verboden moeten worden om een meisjes- en een jongensafdeling voor kleren en speelgoed te hebben.

Het gaat dan in eerste instantie om grote winkels, met meer dan vijfhonderd werknemers. Ook het aanduiden als 'iets voor jongens' of 'iets voor meisjes' zou verboden moeten worden, volgens deze Democratische politici.

Ook online ontkomen deze winkels niet aan de haviksogen van inclusiviteit, want ook dáár zouden ze zich moeten houden aan de regel en alleen 'kinderen', 'unisex', of 'genderneutraal' mogen aanduiden. En owee als de winkel weigert. Dan valt een boete van duizend dollar op de mat.

Er zijn al winkels die dit beleid vrijwillig hebben ingevoerd, zoals warenhuisketen Target, maar een verplichting met boeteclausules gaat erg ver. Low laat zich niet uit het veld slaan en verhaalt over een tragisch en traumatisch verhaal van een meisje die klaagde over het feit dat het wetenschappelijk speelgoed voornamelijk bij 'de jongens' te vinden was.

"Dat was voor mij de drijfveer: hoe kunnen we voor kinderen in deze samenleving een veilige omgeving creeëren", aldus Low.