SkiŽr Odermatt boekt indrukwekkende super-G-zege

Alpineskiër Marco Odermatt heeft in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm een indrukwekkende zege geboekt. De Zwitser was met enige afstand de beste op de super-G, waardoor hij nog altijd volop in de strijd is om de eindzege in de World Cup.

De Oostenrijker Vincent Kriechmayr had een snelle tijd genoteerd, maar de winnaar van de afdaling op zaterdag moest toekijken hoe Odermatt er maar liefst 0,81 seconden onderdoor dook. Even later kwam Matthieu Bailet naar beneden en de Fransman zorgde voor een verrassing: op 0,62 seconden nestelde hij zich tussen Odermatt en Kriechmayr in.

Lange tijd kwam niemand meer in de buurt, met name onderin werd veel tijd verloren, maar bij startnummer 33 veranderde dat ineens toch nog: Raphael Haaser kwam twee honderdsten tekort om landgenoot Kriechmayr van het podium te houden, terwijl de Zwitser Justin Murisier met startnummer 40 op 0,98 seconden de vijfde plek pakte.

Voor Murisier was het nota bene zijn eerste super-G-klassering binnen de top-30. Rookie Haaser, voor wie het pas zijn dertiende World Cup-start was, had een 23e plek als beste resultaat staan en voor Bailet was het zijn eerste podiumplek.