Rublev en Fucsovics naar finale ABN AMRO-toernooi

De finale bij het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam gaat tussen Andrei Rublev en Marton Fucsovics. Rublev was in zijn halve finale te sterk voor Stefanos Tsitsipas, terwijl Fucsovics eenvoudig won van Borna Coric.

Rublev won in twee sets van de Griek Tsitsipas. De als vierde geplaatste Rus won de eerste set met 6-3 van Tsitsipas, die in Rotterdam als tweede is geplaats. Ook de tweede set werd gewonnen door de Rus. Tsitsipas kon er nog wel een tiebreak eruit slepen, maar daarin ging de Griek meermaals de fout in, waardoor Rublev in de finale staat.

Voor Rublev was het alweer zijn negentiende zege op rij op het niveau van ATP 500-toernooien. Hij won vorig jaar de toernooien van Wenen, Sint-Petersburg en Hamburg. De langste zegereeks op het ATP 500-niveau staat op naam van Roger Federer.

In de finale speelt Rublev tegen Fucsovics. De Hongaarse qualifier was in de halve finale tegen Coric duidelijk te sterk voor de Kroaat. Na 85 minuten won de Hongaar met 6-4, 6-1 en was het alweer zijn zesde overwinning van de week. Mocht Fucsovics zondag winnen van Rublev dan kan hij zondag zijn tweede titel winnen uit zijn carriere. Drie jaar geleden won hij het graveltoernooi van Genève.