Uitslag FC Twente - Willem II

Willem II heeft in de strijd tegen degradatie weer een belangrijk punt gepakt. De nummer zestien van de eredivisie speelde met 1-1 gelijk bij FC Twente.

Willem II begon aardig aan het duel tegen FC Twente. In de openingsfase kregen de Tilburgers kansen via Vangelis Pavlidis en Ché Nunnely, maar de beide aanvallers wisten die niet te benutten. Twente kwam na de openingsfase beter in het spel en had ook duidelijk meer balbezit dan de Tilburgers, maar vooral Queensy Menig was gevaarlijk voor de thuisploeg. Maar tot scoren zou de snelle aanvaller niet komen.

In de tweede helft werd het niveau er niet beter op doordat beide ploegen veel fouten maakten in de opbouw. Kansen waren er dan ook weinig, maar toch kwam Twente op voorsprong. Jesse Bosch was de gelukkige na een voorzet van Luciano Narsingh. Willem II leek met een nederlaag naar huis te gaan, maar door een foutje in de verdediging bij Twente wisten de Tilburgers toch nog gelijk te komen via Pavlidis. In de extra tijd kopte clubtopscorer Danilo bijna nog de 2-1 binnen voor FC Twente.

FC Twente

1 - 1

Willem II

 64' Bosch    81' Pavlidis
 
 Gele kaart: Roemeratoe, Bosch, (FC Twente),
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 0
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Ebuehi (Markelo/66)
Dumic
Staring (Smal/86)
Oosterwolde (L.Ilic/86)
Zerrouki
Roemeratoe
Bosch
Narsingh (v.Leeuwen/86)
Danilo
Menig
  Muric
Owusu
v.Beek
Holmén
Köhn
Spieringhs
Trésor
Llonch (Selahi/ 78)
Nunnely (Köhlert/87)
Wriedt
Pavlidis (Peters/90 2)