Bol met overmacht naar Europese indoortitel op 400 meter, zilver en brons voor Nederland op 400 meter mannen

Femke Bol heeft haar favorietenrol waar gemaakt op bij de Europese indoorkampioenschappen. Op de 400 meter liep de 21-jarige Nederlandse overtuigend naar de titel. Ze won met 50,63 en dat was bovendien goed voor een Nederlands record.

Bol was voorafgaand aan de finale al de grote favoriete. Ze verbeterde dit seizoen al vier haar persoonlijk record op de 400 meter en had met afstand de Europese beste seizoentijd staan. Op weg naar de finale in de serie en de halve finale won ze al overtuigend haar wedstrijden en ook in de finale kwam niemand in de buurt van Bol. Ze won voor de Poolse Justyna Swiety-Ersetic, het brons was voor de Britse Jodie Williams.

Naast Bol stond met Lieke Klaver ook een andere Nederlandse aan de start. Klaver begon sterk aan haar 400 meter. Na de eerste ronde nam ze de leiding, maar nadat eerst Bol passeerde, zakte Klaver steeds verder weg en werd uiteindelijk vijfde.

Even daarvoor hadden Tony van Diepen en Liemarvin Bonevacia de eerste medailles voor Nederland bij de Europese indoorkampioenschapen atletiek igewonnen. Van Diepen finishte in de finale als tweede achter de Spanjaard Oscar Husillos, Bonevacia veroverde brons. Jochem Dobber, de derde Nederlander in de finale, finishte als vijfde.