Eerste World Cup-zege biatleet Desthieux, Eckhoff wint ook

De World Cup biatlon is deze week aan de gang in het Tsjechische Nove Mesto. Daar stonden zaterdag de sprints op het programma, wat een nieuwe winnaar opleverde bij de mannen.

Mannen
Het zwaartepunt lag vroeg in de wedstrijd, te beginnen met Benedikt Doll uit Duitsland die één misser schoot. Landgenoot Arnd Peiffer dook zo'n tien seconden onder zijn tijd door, geholpen door zijn tien treffers, waarna de ogen op Desthieux werden gericht.

De Fransman bleef ook foutloos op de schietbaan en was snel op de ski's: aan de finish bleek hij 4,4 seconden rapper dan Peiffer. Daar kwam nog één man tussen: de Zweed Sebastian Samuelsson was met tien treffers 2,4 seconden langzamer dan Desthieux.

Sturla Holm Lægreid uit Noorwegen opende de aanval, maar één misser bij het staand schieten deed hem de das om: hij werd vierde op 10,4 seconden, net voor landgenoot Tarjei Bø en Doll.

De foutloze Florent Claude was met de 27e plek de beste Belg, voor Thierry Langer (60e, 1+0) en Tom Lahaye-Goffart (99e, 2+1).

Vrouwen
Tiril Eckhoff was erg snel op de ski's en haar ene misser bij het liggend schieten kon haar niet van de winst houden: de Oekraïnse Yuliia Dzhima en de Italiaanse Lisa Vittozzi waren foutloos, maar kwamen negen en vijftien seconden tekort om de Noorse te kloppen.

Dorothea Wierer maakte een kans, maar haar staande misser bij het schieten kostte haar teveel: op 16,3 seconden werd ze vijfde, twee tienden achter de Wit-Russische Dzinara Alimbekava. De Belgische Lotte Lie noteerde met één staande misser de 44e tijd.