FOK! Wat een weer: wat regen in het noorden, elders droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In het midden en zuiden van het land begint de dag helder en koud met lokaal matige vorst, bovendien komen in het westen van het land mistbanken voor. In de loop van de ochtend verdwijnen vorst en mistbanken en zijn er flinke perioden met zon. In het noorden van het land is het bewolkt en ligt de temperatuur vanmorgen vroeg iets boven nul. Verder valt er in het uiterste noorden en noordoosten soms wat lichte regen. De maximumtemperatuur loopt vanmiddag uiteen van 5°C in het noorden tot lokaal 8°C in Limburg. De wind is zwak, aan zee matig en komt in het noorden uit het noordwesten, in het zuiden uit het noordoosten.

Komende nacht drijft er van het noorden uit geleidelijk meer bewolking het land in. In het zuiden is het aanvankelijk helder en kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het noorden tot lokaal nog -6°C in het zuiden van het land. De wind is in het noordelijk kustgebied west tot noordwest en matig, in het zuiden noordoostelijk, elders is de wind zwak en veranderlijk.

Zondag overdag zijn er vrij veel wolkenvelden en in het noorden kan er in de middag soms lichte regen vallen. In het midden en zuiden breekt in de loop van de dag de zon steeds meer door, in het zuidoosten wordt het zelfs zonnig. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk, in de loop van de dag wordt de wind overal noordwestelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonsondergang bij station Wormerveer (Foto: DJMO)
Zonsondergang bij station Wormerveer (Foto: DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.