Van Barneveld verliest bij rentree op TV meteen op UK Open

Raymond van Barneveld heeft een teleurstellende rentree beleefd op een televisietoernooi. De vijfvoudig wereldkampioen verloor op de UK Open op de tweede ronde van Alan Soutar. Het werd 6-3.

Van Barneveld liep vanaf het begin achter de feiten aan. Hij kwam mede dankzij een 152-finish nog wel terug van 1-3 achter, maar de daaropvolgende drie legs moest hij aan zijn tegenstander laten. Met 87,5 punten gemiddeld noteerde Hagenaar niet een geweldig niveau. 

Van Barneveld kende vorige week een mooie rentree door Players Championship 3 te winnen. Het was zijn eerste individuele titel bij de PDC sinds 2014. Hij kon dit niet op TV continueren.  Van Barneveld stroomde als nummer 84 op de wereldranglijst in de tweede ronde in op het UK Open. Titelverdediger Michael van Gerwen komt als top 32-speler vrijdagavond in de vierde ronde voor het eerst in actie. 

Vrijdagmiddag gebeurde er een paar bijzondere dingen. Zo gooiden Jitse van der Wal in de tweede ronde tegen Sebastian Bialecki (3-6) een negendarter en deed de pas zeventienjarige Bialecki dat eerder ook al in de eerste ronde tegen Jim McEwan (6-2). Bovendien noteerde Lisa Ashton in de tweede ronde tegen Aaron Beeney (6-2) met 100,2 punten het hoogste gemiddelde ooit van een vrouw op een televisietoernooi. Alle resultaten van de eerste drie ronden zijn hier terug te vinden.