'Baas' (13) heeft 2 jaar seksrelatie met juf

In het Hooggerechtshof van de Australische stad Brisbane is momenteel de rechtszaak aan de gang tegen een onbekende lerares van een kostschool in Toowoomba. De vrouw is door een oud-leerling voor de rechter gesleept, omdat zij maar liefst twee jaar lang een seksuele relatie heeft onderhouden met de destijds dertienjarige jongen. Een jongen die door zijn klasgenoten tot 'baas' werd bestempeld. 

De intieme relatie startte enige jaren geleden toen het ventje slechts dertien jaar jong was. De seksrelatie was natuurlijk een bron van roddels op de privéschool, omdat de knaap 'wel erg veel tijd doorbracht' met de lerares in kwestie.

Zijn medeleerlingen vroegen de jongen dan ook het hemd van het lijf. Zo wilden ze weten welke kleur het schaamhaar van de docente had, en of ze ook een keer mochten meedoen met een intiem onderonsje. De aanwezigen in de de rechtbank moesten met lede ogen aanhoren hoe 'de slimme, beleefde student die hogere functies bekleedde in de voetbal- en cricketteams van de school een boos en teruggetrokken buitenbeentje' werd.

Ook de ouders van het ventje kregen lucht van de verboden relatie. Dit kwam omdat moeders een paar pikante liefdesbriefjes van de juf aan hun zoon vond. Toen de ouders verhaal kwamen halen bij de kostschool, werd hun zoon direct van school getrapt. Even later diende de juf zelf haar ontslag in.

De jongen in dit verhaal kwam hierna op verschillende kostscholen in Australië terecht. Maar waar hij ook ging, overal werd hij achtervolgd door zijn reputatie. Vele jongens keken tegen hem op en noemden hem een 'eckte baas'.

"Vroeger, toen ik een stuk jonger was, vond ik het allemaal prima", verklaarde de nu adolescente ex-scholier. "Ik was echt de koning van de school. Maar toen ik eenmaal volwassen begon te worden, begon ik het te haten. Zo wilde ik niet langer zijn."

Volgens de jongeman heeft hij er jaren over gedaan om met deze zaak naar buiten te komen en tegen haar een proces aan te spannen. De zaak duurt nog altijd voort.