'Nintendo kondigt dit jaar nieuw Switch-model met 7" OLED-scherm aan'

Nintendo zal later in 2021 een nieuw Switch-model onthullen met een groter Samsung OLED-scherm, volgens een Bloomberg-artikel waarin mensen worden gequote die bekend zijn met het plan. Het is nog steeds een gerucht: Nintendo en Samsung houden de kaken stijf op elkaar bij navraag door Bloomberg.

Het Samsung-scherm zou een 7-inch, 720p OLED-paneel zijn. "Het OLED-paneel verbruikt minder batterij, biedt een hoger contrast en mogelijk een snellere responstijd in vergelijking met het huidige liquid-crystal display van de Switch", zegt Yoshio Tamura, medeoprichter van DSCC, aan Bloomberg. Het rapport zei ook dat het model 4K-resolutie ondersteunt in combinatie met een tv. Of dat dan alleen voor streamingdiensten is of ook daadwerkelijk games die 4K output gaan leveren is onbekend.

Eerder zei Shuntaro Furukawa, CEO van Nintendo, dat het bedrijf geen plannen had om een compleet nieuw model aan te kondigen, daarbij verwijzend naar de release van de Nintendo Switch - Mario Red & Blue Edition en de nog nu uit te komen Nintendo Switch Monster Hunter Rise Edition. Deze zijn alleen in uiterlijk aangepast.

Switch: Mario Red & Blue Edition
Switch: Mario Red & Blue Edition