FOK! Wat een weer: kouder met neerslag

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Het is bewolkt en in het zuiden eerst nog mistig. Vooral in het zuiden valt af en toe regen. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog. In de avond klaart het van het noorden uit op. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C en er staat een overwegend matige wind uit noordelijke richtingen.

In de nacht naar vrijdag is het in het zuiden bewolkt en daar kan nog wat regen vallen, elders is het helder en droog. Tegen het eind van de nacht is het vrijwel overal opgeklaard. In het noorden wordt het -3°C, onder bewolking blijft het aanvankelijk boven het vriespunt. De meest noordelijke wind is zwak, langs de kust en boven het IJsselmeer matig.

Vrijdag overdag is het eerst zonnig maar in de loop van de ochtend drijven er in het noorden en midden enkele wolkenvelden vanaf zee het land binnen. Het blijft wel droog. De noordelijke wind wordt zwak tot matig, aan zee matig en de middagtemperatuur blijft rond 6°C steken. (Bron: KNMI)

  

De watertoren van Kwadijk toornt zich boven de mist uit (Foto: Pukeko)
De watertoren van Kwadijk toornt zich boven de mist uit (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.