Mollema soleert naar zege in Italiaanse openingskoers

Bauke Mollema heeft de Trofeo Laigueglia gewonnen. De Nederlander van Trek-Segafredo rondde een aanval knap af in en won de Italiaanse openingswedstrijd. Egan Bernal sprintte naar de tweede plaats, voor de jonge Belg Mauri Vansevenant.

De Trofeo Laigueglia is traditioneel de opener van het Italiaanse wielerseizoen en er stonden een aantal mooie namen aan de start in Laigueglia. Onder meer Egan Bernal, Vincenzo Nibali, Mikel Landa, Thibaut Pinot, Nairo Quintana en Bauke Mollema stonden aan de start voor de 58ste editie.

Vanuit de start zou er een vlucht van twaalf renners ontstaan, maar dankzij het werk van Trek-Segafredo en Ineos-Grenadiers hield het peloton de vluchters onder controle. Op dertig kilometer zou Bernal de wedstrijd openen. Op de plaatselijke rondes, waar telkens de Colla Micheri en Capo Mele moesten worden beklommen, trok de Tour-winnaar van 2019 in de aanval en alleen de jonge Fransman Clément Champoussin kon volgen. Later zouden ook andere renners aansluiten onder wie Landa, Mollema en Nibali.

Op de voorlaatste beklimming van de Capo Mele trok Mollema in de aanval. Op zestien kilometer van de meet nam de Nederlander een mooie voorsprong en niemand kon de Nederlander nog bijhalen, ondanks pogingen van Bernal en Landa.

Mollema won uiteindelijk met een voorsprong van een goede halve minuut op Bernal, die nipt de sprint won voor Mauri Vansevenant.