Merlier wint Le Samyn na goed ploegwerk Van der Poel

Tim Merlier heeft de Belgische wielerkoers Le Samyn op zijn naam gebracht. De Belgische sprinter was de snelste van een uitgedund peloton. Hij had zijn zege mede te danken aan zijn ploeggenoot Mathieu van der Poel, die in finale goed knechtenwerk deed voor Merlier.

Op zestig kilometer van de streep ontstond er een interessante kopgroep met onder meer Sep Vanmarcke, Victor Campenaerts en Mark Cavendish. Mathieu van der Poel, de grote favoriet voor de zege, was niet mee met de groep van twintig, maar zette het op een kasseistrook, op veertig kilometer van de finish, zelf recht.

Campenaerts bleef een aanvallende koers rijden en zou op veertien kilometer opnieuw in de aanval gaan. De Belgische tijdritspecialist nam twintig seconden voorsprong, waarna Deceuninck-Quick Step het gat dichtreed naar de Belg.

Op de laatste kasseistrook van de dag trok Florian Sénéchal hard door. De Fransman van Deceuninck-Quick Step kreeg Van der Poel mee in zijn wiel en ook Vanmarcke en Danny van Poppel zouden de aansluiting vinden. De winnaar leek in de kopgroep te zitten, maar door goed afstopwerk van Van der Poel, die met een gebroken stuur zat, kon het peloton in de laatste kilometer alsnog terugkomen.

In de rommelige sprint die volgde was Tim Merlier duidelijk de snelste van het pak. De voormalig Belgisch kampioen moest van ver komen, maar won alsnog redelijk eenvoudig van de Noor Rasmus Tiller.