FOK! Wat een weer: (voorlopig) de laatste lente

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In de ochtend komt in de westelijke en later ook in de noordelijke kustprovincies mist en laaghangende bewolking voor. In de middag lossen deze deels weer op, vlak aan zee blijven mist en bewolking hardnekkig. Elders is er naast sluierbewolking veel ruimte voor de zon. Het blijft tot aan de avond overal droog. De temperatuurverschillen zijn groot, de maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C aan de noordwestkust tot lokaal 17°C in Limburg. De overwegend zwakke wind draait geleidelijk naar een zuidwestelijke richting. In de loop van de middag en avond draait de wind van het noordwesten uit naar een noordwestelijke richting, de laaghangende bewolking kan zich dan ook over de rest van het land uitbreiden. Bovendien kan het in de avond in de zuidelijke helft gaan regenen.

In de nacht naar donderdag is er veel bewolking en valt er af en toe regen, alleen in het noorden blijft het waarschijnlijk droog. Tegen de ochtend kan er verder naar het noorden ook wat natte sneeuw vallen. Verder is het met name in de zuidelijke helft van het land nevelig met lokaal ook mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 1°C in het noorden en 6 °C in het uiterste zuiden. Er staat een zwakke, langs de kust en op het IJsselmeer matige wind uit noord tot noordoost.

Donderdag overdag is het bewolkt en valt er af en toe regen, verder naar het noorden eerst ook natte sneeuw, maar deze blijft niet liggen. In het noorden blijft het waarschijnlijk droog. In de loop van de middag bereiken opklaringen het Waddengebied. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog en hebben we te maken met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een overwegend matige wind uit noordelijke richtingen.

  

De natuur in volle gang (Foto: Charged)
De natuur in volle gang (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.