Trump spreekt voor uitzinnige menigte

Goedgebruind kwam voormalig Amerikaans president Donald Trump ten tonele tijdens de grote conservatieve conventie CPAC, zijn eerste optreden in 2021. Het publiek gilde de kelen schor toen Trump vroeg of de mensen hem al gemist hadden. Natuurlijk deden ze dat.


Donald Trump tijdens CPAC 2021 (Foto:  Tasos Katopodis/Getty Images)

Met gepaste humor stookte hij het vuurtje op dat hij misschien in 2024 nogmaals een gooi zou gaan doen voor het presidentschap. "Wie weet, misschien versla ik hem wel een derde keer", zo bracht hij het komisch.

Een eigen partij wordt het niet. De verdeeldheid die dat bij de Republikeinen zou veroorzaken zou de partij teveel verzwakken volgens Trump, die duidelijk een sterke Republikeinse partij voor zich ziet. Tijdens een opiniepeiling onder de aanwezigen, zou toch nog 55 procent op Trump stemmen, mocht hij zich verkiesbaar stellen.

Het immigratiebeleid van president Joe Biden werd belachelijk gemaakt. Biden wil elf miljoen illegale immigranten uitzicht geven op een verblijfsvergunning, ongetwijfeld een ongekend aantal extra stemmen voor de Democratische partij. Het effect was volgens The Donald al zichtbaar; vanaf het begin van Biden's ambtstermijn weten illegalen in ongekende aantallen de grens over te steken: 78.000 alleen al in januari.

Ook het feit dat, nu transseksuelen nooit meer 'gediscrimineerd' mogen worden, de vrouwensport onder het bewind van Sleepy Joe tot het verleden zal behoren kon Trump niet bekoren. "Meisjes en vrouwen worden nu geconfronteerd met het feit dat ze tegen biologische mannen moeten strijden. Er wordt record op record verbroken. Vooral in het gewichtsheffen waar de verschillen enorm klein waren, wordt nu records met vijftig kilo verschil gebroken. Het is van de gekke."

Linkse frustraties
Dat de conferentie, met als uitsmijter de Grote Oranje Leider, een groot succes was is altijd duidelijk te zien op de liters 'linkse tranen' die de ronde doen op sociale media.

Zo wist voormalig actrice Alyssa Milano weer de schandalige vergelijking met nazi-Duitsland te maken. In januari wist ze het uit haar strotje te krijgen dat de Republikeinen en Democraten weer vriendjes moesten worden, #ForwardTogether. Van dat goede voornemen was niets meer over.

Ook de linkse persbazen van nieuwssite Salon vond dat de CPAC-aanwezigen veel overeenkomsten vertoonden met de 'goede Duitsers tijdens nazi-Duitsland'. Het was weer een lekker dagje foeteren op de diverse sociale media.

Ook het hotel waar de conferentie werd gehouden kreeg het aan de stok met de linkse broeders. Uiteraard moest er 'gecanceled' worden, waarom niet, dus op sociale media was #BoycottHyatt trending, al ware het dat het merendeel van de Biden-stemmers zich waarschijnlijk nooit echt een nacht in dat hotel zouden kunnen veroorloven, dus deze oproep leek vanzelf op te lossen, als tranen in de regen.

Trump besloot zijn speech met de woorden "Ik blijf aan jullie zijde vechten. We blijven doen wat we vanaf het begin hebben gedaan: winnen.".