Arabische NGO's aan Hamilton: "Boycot GP Saoedi-ArabiŽ"

Een groep van zo’n 50 mensenrechtenorganisaties uit verschillende Arabische landen heeft in een open brief aan Lewis Hamilton opgeroepen om de Grand Prix van Saoedi-Arabië te boycotten. De nieuwe toevoeging aan de racekalender staat al geruime tijd ter discussie vanwege de belabberde mensenrechtensituatie in het steenrijke land.

De groep mensenrechtenorganisaties vraagt Hamilton om zijn minst aandacht te vragen voor de problemen in Saoedi-Arabië, zo lezen we op GPBlog.nl. Ook de bemoeienis van het land met de oorlog in Jemen en de humanitaire ramp die het daar aanricht verdient aandacht zo vinden de NGO's.

"U hebt immense moed getoond in uw strijd. Als de beste F1-coureur weigert om in Saoedi-Arabië uit te komen, zal daarover gesproken worden en het zou van groot belang kunnen zijn om het land ervan te overtuigen dat het eindelijk zijn opvatting over mensenrechten moet veranderen. Het zou laten zien dat de wereld niet blind is voor het feit dat Saoedi-Arabië zijn oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen probeert te verbergen", zo valt te lezen in de brief die op de site van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport staat.