Duitse schansspringers verdedigen wereldtitel in gemengde landenwedstrijd

Het wereldkampioenschap schansspringen in Oberstdorf heeft de volgende ontknoping alweer achter de rug. Zondag werd gesprongen voor het eremetaal in de gemengde landenwedstrijd op de kleine schans: twee vrouwen en twee mannen per team.

Met Katharina Althaus, Markus Eisenbichler, Anna Ruprecht en Karl Geiger kende Duitsland de beste eerste ronde van iedereen, ietwat verrassend. Het Noorwegen van Silje Opseth, Robert Johansson, Maren Lundby en Halvor Egner Granerud volgde er kort achter, Oostenrijk stond met Marita Kramer, Michael Hayböck, Daniela Iraschko-Stolz en Stefan Kraft ook stevig op een voorlopige podiumplek. Alleen van Slovenië en Japan kon mogelijk nog een uitdaging komen, maar die moesten zich in de finale wel verbeteren.

Na de sprongen van Althaus, Opseth en Kramer was de volgorde bovenin nog ongewijzigd, dat was ook het geval na de tweede optredens van respectievelijk Eisenbichler, Johansson en Hayböck. Rupprecht zag Lundby en Iraschko-Stolz naderen en dus moest het in de slotgroep beslist worden. Kraft verzekerde Oostenrijk van in elk geval het brons, Granerud sprong het Noorse zilver binnen. Geiger moest het afmaken voor Duitsland en deed dat, hoewel het nog wel een beetje spannnd werd. Goud voor Duitsland, voor Noorwegen en Oostenrijk.