Man en vrouw gebeten door agressieve hond in woning Breda

Een man en vrouw zijn zondagmiddag gewond geraakt in een woning in Breda toen ze werden gebeten door een agressieve hond. Het dier is niet veel later ingeslapen. Zo meldt BN de Stem.

Aanpassing informatie om 22.30 uur:

Het voorval vond vanmiddag plaats in een flat in Breda. Het lukte de man en vrouw nog om de agressieve hond op te sluiten in een gang. Daardoor waren ze echter niet meer in staat om de woning te verlaten en moesten ze via een raam met behulp van een hoogwerker van de brandweer naar beneden gebracht worden. 

Beiden zijn door de hond gebeten. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht met ernstige verwondingen , de man was in staat om daar zelf naartoe te rijden. 

Het was blijkbaar niet de eerste keer dat de hond zijn baasjes heeft aangevallen. Een tijd geleden heeft de viervoeter zijn eigenaresse al eens gebeten. Ook toen werd de politie ingeschakeld en moest een ambulance ter plaatse komen. Met die kennis in het achterhoofd zijn agenten zondagmiddag alvast met schild en vangstok naar binnen gegaan om te kijken hoe de hond erbij zat.

Uit observatie bleek dat het dier zo agressief was dat de opgeroepen dierenarts moest besluiten om het dier ter plaatse in te laten slapen. De dierenarts heeft de dode hond meegenomen naar haar praktijk.