PSV en Schmidt zijn klaar met Ihattaren

Mohamed Ihattaren ontbreekt zondag bij PSV omdat hij zich 'niet als een prof' heeft opgesteld. Dat heeft trainer Roger Schmidt voorafgaand aan Ajax-thuis gezegd.

"Mohamed Ihattaren maakt geen deel uit van de selectie van PSV. Die beslissing heeft de club eerder dit weekend genomen. De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen. PSV heeft daarom besloten dat de 19-jarige middenvelder dit weekend geen deel uitmaakt van de A-selectie", was de verklaring van PSV op Instagram.

Deze week kwam naar buiten dat er weer een clash heeft plaatsgevonden tussen de trainer Roger Schmidt en de aanvallende middenvelder. De sportieve focus op zijn loopbaan en op het team vormt de achterliggende oorzaak. Volgens Schmidt is die niet voldoende. 

Tegenover het clubkanaal heeft Schmidt tekst en uitleg gegeven. "Ihattaren heeft zich donderdag niet gedragen zoals je dat van een prof mag verwachten. Weinig inzet, weinig teamdiscipline. Daarom hebben we deze beslissing genomen."