Zubcic skiet naar World Cup-zege op reuzenslalom, Meiners finisht niet

In het Bulgaarse Bansko is de World Cup alpineskiën bij de mannen ook weer hervat, nadat afgelopen week het wereldkampioenschap werd afgesloten. Op de Bulgaarse sneeuw stond een reuzenslalom op het programma, zondag zal dat ook weer het geval zijn.

Kersvers wereldkampioen Mathieu Faivre was in de eerste run gelijk weer de snelste, Filip Zubcic uit Kroatië gaf 0,11 seconden toe op de Fransman. Diens landgenoot Alexis Pinturault volgde op 0,23 seconden, daarna werden de gaten groter: de Noor Henrik Kristoffersen stond op 0,68 seconden, de verrassende Oostenrijker Stefan Brennsteiner op 0,80 seconden en vanaf Marco Odermatt (+1,09) stond men al op meer dan een seconde. De Nederlander Maarten Meiners haalde de finish van run één niet.

Odermatt verdedigde in de tweede run zijn positie, waarna de strijd om de winst dan echt kon beginnen. Brennsteiner hield indrukwekkend stand en dook 0,59 seconden onder Odermatt's tijd door, waarna Kristoffersen na een grote fout niet in de buurt kwam. Pinturault verloor al snel een van zijn stokken, maar streed dapper door en gaf slechts 0,13 seconden toe. Zubcic ging geweldig en pakte met 0,93 seconden de leiding, waarna het aan Faivre was. De Fransman redde het niet: op 0,40 seconden werd hij tweede en dus was de winst voor de Kroaat Zubcic, Brennsteiner werd knap derde.