Wereldkampioene Van der Breggen begint seizoen met winst in Omloop het Nieuwsblad

Anna van der Breggen heeft direct haar goede vorm getoond in de Omloop het Nieuwsblad. De wereldkampioene, die bezig is aan haar laatste seizoen, reed op de laatste beklimming van de dag weg en kwam vervolgens solo over de meet. Emma Cecilie Norsgaard werd op gepaste afstand tweede, voor Amy Pieters.

Op iets minder dan dertig kilometer opende Demi Vollering de finale. De 24-jarige ploeggenote van Van der Breggen pakte een mooie voorsprong op de groep met favorieten, maar op de Muur van Geraardsbergen daalde de voorsprong van de Nederlandse snel en net na de top sloot er een groepje aan met Van der Breggen, Amanda Spratt en Elisa Longo Borghini.

Op de Bosberg, de laatste beklimming van de dag, ging Van der Breggen voor haar kans. De wereldkampioene plaatste haar aanval en niemand had een antwoord op de versnelling van de Nederlandse. Ze bouwde vervolgens haar voorsprong stelselmatig uit in de veertien kilometer die haar nog resteerde en won met een seconde of twintig voorsprong. De 21-jarige Norsgaard legde beslag op de tweede, voor Pieters.