Zware val olympisch kampioen skicross ontsiert finales World Cup GeorgiŽ

De World Cup op de skicross is neergestreken in Georgië. In Bakuriani werden zaterdag de individuele wedstrijden afgewerkt op een prachtig parcours, waar wat racen betreft beduidend meer mogelijkheden zijn dan op de wat saaie parcoursen van bekende plekken als Idre Fjäll en Reiteralm.

Vrouwen
Sandra Näslund was de favoriete in de finale, die weer uiterst sterk bezet was: ook de Zwitserse Fanny Smith, Marielle Berger Sabbatel uit Frankrijk en de Canadese Marielle Thompson waren ook van de partij.

De beste start was voor Näslund, Berger Sabbatel en Thompson volgden en Smith moest een gat dichten. Dat lukte en de wereldkampioene leek helemaal naar voren te schuiven, maar werd weer opzij gezet en viel terug naar plek vier.

De ski's van de Zwitserse waren echter fantastisch en op het laatste rechte stuk gleed en sprong ze zich naast Näslund, die ze op de finish ook verschalkte: winst voor Smith, voor Näslund en Berger Sabbatel.

Mannen
Met olympisch kampioen Brady Leman en de verrassende Jared Schmidt - zijn beste resultaat ooit was nota bene een 29e plek - stonden er twee Canadese mannen in de finale, ook David Mobärg uit Zweden en de Duitser Florian Wilmsmann waren erbij.

In de finale pakte Mobärg overtuigend de leiding, voor Wilmsmann, Leman en Schmidt. Zo bleef het lange tijd, tot Leman aanviel en op het laatste rechte stuk zelfs Mobärg aan leek te vallen.

De Canadees raakte echter zijn balans kwijt en ging kneiterhard onderuit. Het leek Mobärg ook iets aan snelheid te kosten, want Wilmsmann kwam zowaar langszij en boekte zijn allereerste overwinning, voor Mobärg en Smith, die dus zijn eerste podiumplek pakte.