Ewan klopt Bennett in slotrit UAE Tour; Pogacar eindwinnaar

De slotetappe in de UAE Tour is gewonnen door Caleb Ewan. De snelle Australiër was in de massasprint te snel voor Sam Bennett, die de laatste twee massasprints in deze ronde wist te winnen. Het eindklassement ging naar Tadej Pogacar, die zijn leidende positie niet meer in gevaar zag komen.

De laatste rit in de UAE Tour was een volledig vlakke rit over 147 kilometer. Vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep met drie man een voorsprong van drie minuten op het peloton kregen. De vroege vluchters zouden echter nooit een kans maken op dagwinst vanwege de wind.

Op het 65 kilometer van de meet trok INEOS Grenadiers het peloton in waaiers. Tadej Pogacar was goed attent en ook de meeste topsprinters waren aanwezig in de eerste waaier. Joao Almeida, de nummer drie in het klassement, had wel de slag gemist en zat in de tweede waaier op een kleine halve minuut van de eerste waaier. De vroege vluchters werden door de waaiers snel bijgehaald.

Met nog veertig kilometer te gaan kon Almeida weer rustig ademhalen nadat de Portugees weer aansloot bij de eerste waaier en zijn goede klassement kon behouden. Vlak na de aansluiting kwam Adam Yates, nummer twee in het klassement, hard ten val. Het peloton deed het na de valpartij rustig aan en de renner van Ineos Grenadiers kon rustig aansluiten, waardoor in de top van het klassement niks veranderde.

Het peloton kon zich gaan opmaken voor de derde massasprint deze ronde. Sam Bennett werd goed gebracht door zijn ploeg en leek op weg naar zijn derde ritzege deze ronde, maar dit keer was Caleb Ewan de snelle Ier te snel af en boekte hij zijn eerste zege van het jaar.