Uitslag PEC Zwolle - sc Heerenveen

PEC Zwolle heeft in eigen huis met 4-1 gewonnen van sc Heerenveen. PEC keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan, maar draaide de wedstrijd in de tweede helft volledig om en boekte de thuisploeg een ruime zege tegen Heerenveen.

PEC Zwolle begon gretig aan het duel tegen Heerenveen. Met Leroy Echteld als interim-coach op de bank kreeg PEC de eerste kansen van de wedstrijd, alleen die waren nog niet besteed aan de thuisploeg. Heerenveen groeide langzaam aan in de wedstrijd en na twintig minuten was Heerenveen dicht bij de 0-1, alleen een inzet van Henk Veerman belande op de paal. Na een klein half uur kwamen de Friezen dan toch op voorsprong. PEC-doelman Xavier Mous ging niet vrijuit bij een poging van Mitchell van Bergen: 0-1.

In de tweede helft draaide een effectief PEC het duel helemaal om. Via Virgil Misidjan kwam PEC in de 52ste minuut op gelijke hoogte. Zwolle was duidelijk de betere ploeg op het veld en kwam dan ook terecht op voorsprong dankzij Thomas Buitink.

Heerenveen kon nog lang hopen op een gelijkspel en kreeg met Henk Veerman kansen op de 2-2, alleen waren die niet besteed aan de jarige spits. In het slot van de wedstrijd besliste Zwolle met doelpunten van Bram van Polen en Eliano Reijnders definitief de wedstrijd.

PEC Zwolle

4 - 1

sc Heerenveen

 52' Misidjan
 70' Buitink
 89' v.Polen
 90+2' Reijnders
   27' v.Bergen
 
 Gele kaart: Huiberts, (PEC Zwolle), S.de Jong,J.Veerman, (sc Heerenveen)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 0
Arbiter: Gerrets
 
Opstelling:   Opstelling:
Mous
v.Polen
Kersten
Lam
Paal
Saymak (Nakayama/85)
Strieder
Huiberts (Reijnders/79)
Misidjan (Pherai/85)
Buitink (Ghoochannejhad/ 74)
Manuel
  Mulder
Floranus
Dresevic (Batista Meier/76)
Bochniewicz
Kaib (Woudenberg/57)
v.Bergen
Schöne (Nygren/65)
S.de Jong
Halilovic (Kongolo/64)
J.Veerman
H.Veerman