Bennett sprint naar nieuwe winst in UAETour

Sam Bennett heeft de zesde etappe in de UAE Tour gewonnen. De Ier, die eerder deze week ook al wist te winnen, was ditmaal opnieuw de snelste in een sprint. Ditmaal klopte hij Elia Viviani en Pascal Ackermann. David Dekker kwam als vierde over de streep.

De renners kregen vandaag een vlakke tocht van 168 kilometer voor de wielen geschoven. Tony Gallopin, Alexey Lutsenko, Luis León Sánchez, Matthieu Ladagnous, Attila Valter en Iñigo Elosegui waren de vluchters van de dag en namen een maximale voorsprong van vier minuten.

Even dreigde het gevaar van waaiers halverwege de rit nadat Deceuninck-Quickstep samen met EF Pro Cycling, Ineos en Israel Start-Up Nation het probeerden, maar niet veel later was die dreiging alweer verdwenen en kwam alles weer samen.

Op 25 kilometer van de streep werden de vluchters ingerekend en konden de sprinters zich opmaken voor een nieuwe massasprint in deze ronde, al probeerde Dmitriy Gruzdev het met een late aanval nog, maar die was niet succesvol.

In de sprint die zou volgen was opnieuw Sam Bennett de snelste. De snelle Ier werd perfect gebracht door zijn team en maakte het af voor Elia Viviani en Pascal Ackermann. David Dekker sprintte naar de vierde plaats en dat was voldoende voor de leiding in het puntenklassement.