Blote klimaatdemonstranten in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, politie grijpt in

Activisten van Extinction Rebellion hebben vanmorgen actie gevoerd op verschillende plaatsen in Nederland. Ze blokkeerden de weg, sommige actievoerders liepen nakend rond. In aanloop naar de verkiezingen houdt de groep meerdere protestacties om aandacht te vragen voor het klimaat. De politie heeft op meerdere plaatsen ingegrepen. Komend weekend staan er meer acties gepland.

De demonstraties zijn gedeeltelijk live gestreamd op YouTube door de actiegroep. Onder de livestream plaatste Extinction Rebellion de volgende mededeling:

'Kijk mee met onze kickoff acties!  Eindelijk is het zo ver, de Lenterebellie barst los! In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zwermen de rebellen door de straten. We blokkeren het verkeer om aandacht te vragen voor de klimaat- en ecologische crises. Tegelijkertijd is er in Tilburg en legale manifestatie. Volg onze livestream om te zien hoe het er aan toe gaat!  Tijdens de Lenterebellie komt Extinction Rebellion in opstand voor het leven. Politiek en media, #WeesEerlijk over de klimaat- en ecologische noodtoestand waar wij in leven. Overheid, roep een klimaat- en ecologische noodtoestand uit. Iedere dag verergeren de crises, iedere dag verliezen wij meer natuur. Het moment is nu, kom in actie!'