Ajax bereikt achtste finales Europa League na moeizame winst tegen Lille

Ajax is er in geslaagd om de achtste finales van de Europa League te bereiken. Thuis hadden de Amsterdammers veel moeite met Lille, maar wonnen wel met 2-1 dankzij een late goal van David Neres. Uit had Ajax ook met 2-1 gewonnen, waardoor Ajax zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League.

Lille begon aardig tegen Ajax en kreeg ook de eerste mogelijkheden, maar het was Ajax dat na een kwartier op voorsprong kwam. Na een half uur had Ajax op 2-0 kunnen komen. Na een goede combinatie tussen Devyne Rensch en Klaassen kwam Rensch alleen voor de goal, alleen bracht de keeper van Lille redding. Lille kreeg ook nog enkele mogelijkheden in de eerste helft, maar uiteindelijk bleef het bij de rust 1-0 in het voordeel van Ajax.

In de tweede helft bleef Ajax slordig spelen. Jonathan Bamba, Renato Sanches en Xeka kregen mogelijkheden op 1-1, maar zouden niet tot scoren komen. Ajax had lang geen antwoord op het spel van de Franse ploeg en kreeg ook amper kansen, maar halverwege de tweede helft kregen de Amsterdammers opeens drie kansen om de wedstrijd te beslissen. Klaasen was het dichtst bij de 2-0. De aanvallende middenvelder kreeg op aangeven van Brian Brobbey de kans, maar de Franse doelman kon met een prachtige reflex de 2-0 voorkomen.

Dat leek Ajax duur komen te staan. Lisandro Martínez gaf Jonathan David een duw in het strafschopgebied, waarna de VAR Collum naar de zijkant stuurde. De Schot gaf de uitploeg vervolgens een strafschop, die werd binnengeschoten door Yusuf Yazici. Met nog 12 minuten te gaan leek het spannend te worden, alleen kreeg Lille daarna geen grote kansen meer.

Ajax wist zelfs nog met de overwinning weg te gaan. Vlak voor tijd maakte Neres de bevrijdende 2-1 met de kop na een goede assist van Brobbey. Vrijdag weet Ajax wie ze treft in de achtste finales van de Europa League.