Nét geen WK-medaille schansspringster Kramer

In het Duitse Oberstdorf is donderdag wat betreft de strijd om de medailles het wereldkampioenschap schansspringen begonnen. Woensdag sprongen de vrouwen op de kleine schans al de kwalificatie, donderdag ging het er dan echt om.

De eerste ronde leverde een spannende strijd op en het was Marita Kramer die bovenaan stond. De Nederlandse Oostenrijkse, die de vorige World Cups moest missen wegens COVID-19-perikelen, was met een dijk van een sprong en een matige landing nét iets beter dan de Sloveense Ema Klinec, de Japanse Sara Takanashi en Maren Lundby uit Noorwegen - achter dat kwartet leek het vooral te gaan om de strijd voor plek vijf.

Met de grote vier nog in aantocht was de leiding in handen van de Sloveense Nika Kriznar, leidster in de World Cup doch tegenvallend in de eerste ronde. Lundby ging er ruimschoots voorbij en passeerde Takanashi nét, waarmee een Noorse medaille zeker was. Klinec sprong uitstekend en ging naar de leiding, met alleen Kramer nog bovenaan de schans.

Kramer's sprong was niet geweldig en de landing was opnieuw niet best: ze tuimelde van het podium en eindigde als vierde, haar 37-jarige teamgenote en oud-wereldkampioene Daniela Iraschko-Stolz kwam de 19-jarige Kramer gelijk troosten. Het goud was zo voor Klinec, de eerst Sloveense WK-medaille ooit bij de vrouwen, voor Lundy en Takanashi.