Nederlandse voetbalsters na 21 jaar weer te sterk voor Duitsland

Het Nederlands elftal heeft dinsdag na 21 jaar weer van Duitsland gewonnen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was in Venlo met 2-1 te sterk voor de tweevoudig wereldkampioen. De laatste keer dat Oranje won, 2-0 in maart 2000, stond bondscoach Wiegman nog als speler in het veld. Sindsdien werd zeven keer verloren en twee keer gelijkgespeeld en die reeks is nu ten einde.

Jackie Groenen zette Oranje in De Koel na zeventien minuten op voorsprong, maar op slag van rust was het weer gelijk. Laura Freigang tikte tegen de verhouding in de 1-1 binnen. In de openingsfase kregen Lieke Martens en Jill Roord al twee grote kansen, maar ze kwamen niet tot scoren. Oranje verzuimde vervolgens om de voorsprong uit te bouwen, waardoor het bij rust 1-1 stond. 

Aan het begin van de tweede helft had Oranje weer op voorsprong kunnen en moeten komen. Van de Donk kreeg een paar meter voor het Duitse doel een enorme kans, maar ze kopte ongehinderd over. Zo ging Nederland verder met het missen van kansen. Martens bleef ook haar acties maken en ditmaal ging haar poging naast. Na een uur spelen kopte Daniëlle van de Donk Nederland op 2-1 en daar bleef het bij, al miste Duitsland in de slotfase nog een paar goede kansen. Ajax-doelvrouw Lize Kop hield Oranje in de slotfase goed op de been. 

De zege op Duitsland is een opsteker voor Oranje richting de Olympische Spelen in Tokio, nadat België donderdag al met 1-6 werd verslagen. In april staan nieuwe oefenduels gepland. Nieuwe tegenstanders zijn nog niet gevonden.