Bennett klopt Dekker in massasprint UAE Tour

De vierde etappe van de UAE Tour is gewonnen door Sam Bennett. De Ier van Deceuninck-Quick-Step was in de vierde rit te snel voor David Dekker, die net zoals in de eerste etappe genoegen moest nemen met de tweede plaats.

De vierde etappe in de UAE Tour was een volledige vlakke etappe over 204 kilometer. Er viel weinig te beleven in het peloton, al liet David Dekker onderweg bij de eerste tussensprint wel zijn snelle benen toonde. De jonge Nederlander van Jumbo-Visma was de snelste bij de eerste tussensprint.

In het vervolg van de saaie etappe zouden Francois Bidard en Olivier Le Gac in de aanval trekken, maar in het peloton maakte zich niemand druk om de twee Fransmannen en werden op dertig kilometer van de meet weer ingelopen, waarna het peloton zich rustig konden gaan opmaken voor de eerste echte massasprint deze ronde.

Bora-hansgrohe trok van veraf aan voor hun sprinter Pascal Ackermann. Ackermann kwam echter te vroeg op kop en verspeelde daarmee zijn winstkansen. Sam Bennett had samen met zijn ploeg wel het goede moment uitgekozen en nam op honderd meter van de finish de kop en stond deze niet meer af. Dekker ging in het wiel van Bennett goed mee en zou op de tweede plaats eindigen, voor Caleb Ewan.

In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Tadej Pogacar ruim aan de leiding blijft staan. Donderdag staat de tweede en laatste bergrit op het programma in de UAE Tour.