Anti-vaccinatieblad in de bus bij miljoenen Nederlanders

Sommigen hebben het magazine al ontvangen en anders is de kans vrij groot dat je het deze week tezamen met de bonusfolder in de bus ligt; het magazine Eyeopener. Het is een blad met een nogal stevige christelijke ondertoon waarbij de groepering Viruswaarheid in vergelijk een milde partij is die slechts wat ongemakken van de huidige coronapandemie benoemt.

Het blad is het werk van 'rondreizend predikant' Jaap Dieleman uit Zeewolde die hiermee de mensen 'Jezus wil leren kennen als hun verlosser'. In zijn wervingsbrochure roept hij op dat mensen zich vooral niet moeten laten vaccineren en in plaats daarvan zich te bekeren tot Jezus. De huidige situatie rondom COVID-19 is namelijk volgens hem het werk van de antichrist en eenieder die zich bekeert zal 'na de komende donkere periode van de duivel' mogen genieten van een mooie periode, de 'hemel op aarde'.

In het 32 pagina's tellende schrijfsel wordt met een hele hoop woorden zijn uiteindelijke punt duidelijk. In de huidige staat die beheerst wordt door de antichrist zal iedereen gedwongen worden zich te laten vaccineren (ook wel 'het teken van het beest'). Mocht je dat weigeren dan zal je hoofd er worden afgehakt. Als je niet onthoofd wil worden kun je dus het prikje laten zetten en genieten van voordelen als reizen, handel drijven en medische zorg ontvangen. Deze aangename voordelen zullen echter slechts van korte duur zijn want op een gegeven moment is Jezus het zat en komt hij hoogstpersoonlijk een einde maken aan het schrikbewind van de antichrist.

Om Jaap zelf even te citeren: 'Met het nemen van een vaccin aanbid je de antichrist, drink je uit de beker van Gods toorn, krijg je een kwaadaardig gezwel, verlies je je redding voor de eeuwigheid, zal je in de hel geworpen worden, waar je met vuur en zwavel wordt gepijnigd en dan zal je nooit meer rust hebben.'

Van het blad zijn maar liefst 5 miljoen exemplaren verspreid door heel het land. Dit hele geintje heeft natuurlijk ook een prijskaartje, het heeft in totaal zo'n €600.000,- gekost. Dit bedrag is bij elkaar gehaald door sponsoren en giften.

Eyeopener komt mee met de folders van Spotta. De distributeur neemt afstand van de uitingen in het blad en zegt slechts de verspreider te zijn en dat de inhoud de verantwoordelijkheid is van de maker. 'We verspreiden verschillende uitingen, op dit moment bijvoorbeeld ook voor politieke partijen waarbij wij ook niet bepalen wat de inhoud van hun partijprogramma en daaraan gekoppelde uitingen zijn. We trekken wel een grens bij erotiek en geweld.'

Eyeopener
Eyeopener