Politie laat 500 feestvierders vertrekken uit het Vondelpark

Opnieuw was het Museumplein het toneel van een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Het was dit keer geen veiligheidsrisicogebied, maar de ME heeft het Museumplein tegen het einde van de middag ontruimd. Zo meldt AT5.

Update 20.35 uur: Rond 20.15 uur kwam er een groot aantal agenten het park in om op te treden tegen de overgebleven feestvierders. Bij het zien van de politiewagens koos bijna iedereen er voor om zelf te vertrekken. Het park was daardoor rond 20.20 uur grotendeels leeg. 

Update 20.15 uur: Rond 20.00 uur ging een groot deel van de groep feestvierders weg, maar niet iedereen is vertrokken. De politie schijnt met politieauto's het Vondelpark te zijn ingereden.
Update 19.50 uur: Veel demonstranten zijn linea-recta doorgegaan naar het Vondelpark waar nu zo'n 500 mensen aanwezig zijn. De politie heeft laten weten in actie te komen.

Eerdere berichtgeving:

Het is het afgelopen uur steeds drukker geworden op het plein. Rond 15.15 uur reed er een ME-busje over het gras en werd er door de politie omgeroepen dat er anderhalve meter afstand gehouden moest worden.

Op andere video's is te zien dat er muziek klinkt en gefeest wordt. Er wordt niet naar de politie geluisterd.

Op het Museumplein is de afgelopen weken telkens op zondag geprotesteerd. Wel was het vorige week een stuk rustiger, al kan dat door de kou veroorzaakt zijn.