UFC: beste wint niet altijd, zware KO beslist strijd der zwaargewichten

Zwaargewichttoppers Derrick Lewis en Curtis Blaydes namen het zaterdagnacht in Las Vegas tegen elkaar op tijdens de UFC Fight Night. Beide vechters zitten op het vinketouw voor een titelgevecht.

Blaydes is duidelijk de betere, completere, vechter. Lewis is één van die grote zware knockout-machines die zo enorm gevaarlijk zijn in het MMA. Alistair Overeem kan daarover meepraten, nadat hij in de laatste seconde van zijn gevecht tegen zo'n machine, Jairzinho Rozenstruik, het onderspit delfde.


Eerste ronde was duidelijk voor Blaydes (Foto: Chris Unger/Zuffa LLC)

Blaydes begon de eerste ronde ontspannen. Lewis drukte zijn rug al snel richting de kooi en Blaydes kon zijn spel spelen, dreigen met een take down, af en toe een klap uitdelen en vooral de tegenstander aftasten. Lewis bleef afwachten en zodra Blaydes dichterbij kwam, met lange zwaaien proberen contact te maken.

De eerste ronde was dan ook voor Blaydes en de tweede ronde, van in totaal maximaal vijf, begon wat sprankelijker dan de eerste. Blaydes leek nog beweeglijker en hij had duidelijk een doel voor ogen. Dat doel werd hem uiteindelijk fataal. 


Heerlijke knie op de verdediging van Lewis (Foto: Chris Unger/Zuffa LLC)

Iets langer dan een minuut in de tweede ronde probeerde Blaydes Lewis naar de grond te krijgen. Zijn poging tot een take down werd echter bruut onderbroken door een razendsnelle uppercut van de lompsterke Lewis. Blaydes bleef, bewusteloos, nog enkele seconden staan en stortte toen ter aarde.

Lewis wist nog twee harde klappen op de kin van Blaydes neer te laten komen voordat scheids Herb Dean het gevecht beëindigde. "Dat had ik nodig, ik kon niet in mijn ritme komen", zo verklaarde de winnaar na afloop zijn zwakke optreden. "Dit was de klap waar ik op wachtte, de uppercut of mijn knie zou het moeten doen vanavond."

Een recordaantal knockouts voor The Beast. Na zijn imposante aantal van twaalf KO-overwinningen in de UFC mag hij zich na deze overwinning gaan mengen tussen het trio Stipe Miocic, Francis Ngannou en Jon Jones die de komende periode om de kampioensgordel van Miocic gaan knokken.

Volledige uitslag UFC Fight Night: Blaydes vs Lewis
Derrick Lewis verslaat Curtis Blaydes na knockout (uppercut, ronde 2)
Yana Kunitskaya verslaat Ketlen Vieira na jurybesluit (29-28 x3)
Darrick Minner verslaat Charles Rosa na jurybesluit (30-26, 30-27, 29-27)
Chris Daukaus verslaat Aleksei Oleinik na TKO (stoten, ronde 1)
Phil Hawes verslaat Nassourdine Imavov na jurybesluit (28-28, 29-28 x2)
Tom Aspinall verslaat Andrei Arlovski na opgave (rear-naked choke, ronde 2)
Jared Gordon verslaat Danny Chavez na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
John Castañeda verslaat Eddie Wineland na TKO (stoten, ronde 1)
Julian Erosa verslaat Nate Landwehr na TKO (stoten, ronde 1)
Casey O’Neill verslaat Shana Dobson by TKO (ground and pound, ronde 2)
Chas Skelly vs. Jamall Emmers cancelled (Emmers suffered back spasms)
Aiemann Zahabi verslaat Drako Rodriguez na knockout (stoten, ronde 1)
Serghei Spivac verslaat Jared Vanderaa na TKO (ground and pound, ronde 2)